SEO Analizi için uzmanından destek aldık.

26/07/2012 10:15

Uskur olarak müşterilerimiz için oluşturduğumuz sitelerin SEO (Search Engine Optimization, Arama Motoru Optimizasyonu) konusunda oldukça başarılı olduğuna inanıyoruz. Aşağıda sizlerle paylaştığımız grafikte aslında bunu işaret ediyor. Grafik mevcut sitesini yenilediğimiz bir müşterimizin Google Webmaster Tools hesabından aldık. Mavi çizgi Google aramalarında gösterim sayılarını, kırmızı çizgi ise bu aramalardaki tıklama sayısını ifade etmekte. Müşterimiz için oluşturduğumuz yeni web sitesini 23 Haziran 2012 tarihinde yayına aldık, yani bu tarihten önceki veriler eski web sitesinin istatistiklerini ifade etmekte. Sitenin içeriğinde çok fazla değişiklik yapılmadı, ancak sunum konusunda iyileştirmeler yaptık. 1 Temmuz 2012'den sonra Mavi çizgideki artışa dikkatinizi çekmek isteriz. Yaptığımız bu çalışma ile arama gösterimlerde yaklaşık %300'lük artış sağladık. Tabiki bunu yeterli bulmuyoruz, ancak iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz.

Google Webmaster Tools Arama Gösterimlerindeki Artış Grafiği

Uskur olarak SEO konusundaki bilgi ve deneyimimize güvensek de her zaman iyileştirmeler için yer olduğunun farkındayız. Ayrıca farklı ve uzman bir gözün yaptıklarımızı kontrol etmesininde faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Bu doğrultuda bir süre önce tanıştığımız SEO uzmanı Savaş Şahin'den geçtiğimiz günlerde geliştirdiğimiz web sitelerini incelemesini istedik. 2005 yılından beri SEO alanında çalışan ve uzmanlaşan Savaş ayrıca www.problemcocuk.com adresinden de özellikle SEO ve diğer Internet gelişmeleri hakkında bir blog tutuyor.

Savaş'tan müşterilerimiz için yaptığımız siteleri ve kendi sitemizi SEO gözüyle incelemesini rica ettik. Tuttuğumuz Google Analytics ve Google Webmaster Tools üzerindeki verilerden de faydalanan Savaş kısa sürede çalışmalarını bitirdi. Bize bir rapor halinde SEO konusunda daha fazla neler yapabileceğimizi çok net bir biçimde sundu. Zayıf yanlarımızı ortaya koyduğu raporunda bu alanlarda kendimizi ve sitelerimizi iyileşmek için neler yapmamız gerektiğinide bize bildirdi. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık.

Yaptığımız iyileştirmeleri ve yapacağımız yeni siteleri kontrol etmesi, ayrıca SEO konusundaki yeni gelişmeler konusunda bizi yönlendirmesi için Savaş Şahin'den destek almaya devam edeceğiz.